• Facebook

ZANGCOACHING,

IETS VOOR JOU?

 • Je bent 7 jaar of ouder.

 • Je wil  graag zingen en weten wat er nog allemaal mogelijk is met je stem.

 • Je wil uitzoeken waar je terecht kan voor een nieuwe hobby (in een koor, in een band, in een musicalgezelschap,...)

 • Je wil je stem trainen (zowel spreek- als zangstem) en je wil dat graag onder begeleiding van professionele, gediplomeerde coaches uit het werkveld.

 • Je wil op lange termijn werken naar een auditie (bv. voor een ingangsexamen aan het conservatorium of een musicalopleiding)

 • Je wil je op lange termijn voorbereiden voor een wedstrijd (bv. The Voice, ...)

 • Je hebt de gelegenheid een studio-opname te doen en wil graag de nummers nog wat bijschaven

 • Je hebt een zware reeks optredens voor de boeg

 
 

Luisteren, zoeken en nooit opgeven tot ik de sleutel gevonden hebt die jou verder helpt. Dat is de leuze die mijn visie op zangles geven het best kan omschrijven. Met een groot arsenaal aan technisch onderbouwde methodes en insteken vinden we steeds een manier om verder te kunnen wanneer jij denkt dat je je plafond bereikt hebt.

Kristel Lamerichs,

oprichter Vocal Coaching Leuven

Kristel Lamerichs is de oprichter van Vocal Coaching Leuven. Ze volgde een jazzopleiding aan het Lemmensinstituut en schoolde zich daarna technisch bij in o.a. opleidingen CVT, EVT en UVS.

Momenteel geeft ze les aan het voorbereidende jaar musical aan de Kunsthumaniora van Brussel en is er artistiek bezieler van musicalcompagnie Mithe en muziektheater proMITHEus.

Daarnaast werkt ze als vaste docente van Opendoek en Koor & Stem en wordt ze geregeld gevraagd voor studiocoaching en workshops.

Iedereen heeft een unieke stem, en unieke mogelijkheden. Ik ga graag samen op zoek naar die van jou! Er is altijd meer mogelijk dan je denkt. Ook voor zanginterpretatie kun je bij mij terecht.

Milou van Mieghem

Milou van Mieghem studeerde in 2019 met onderscheiding af aan het Koninklijk Conservatorium Brussel (School Of Arts) afdeling Musical. Ze geeft bij Mithe les aan alle leeftijdsgroepen, en geeft daarnaast verschillende workshops in de disciplines zang, dans, theater en musical.

 

Nog tijdens haar studies was zij in Brussel en Vlaanderen onder meer te zien in Sunset Boulevard (Bruxellons), Spektakelmusical 40-45 (Studio 100), The Christmas Show (Deep Bridge) en Assepoester (Deep Bridge). Na haar afstuderen werd zij het gezicht van de Nederlandse Spooky Days (Walibi Holland), tourde zij met de mini-musical De Spiekpietjes (vzw Weerwolf) door Vlaanderen en trad zij op verschillende festivals op waaronder Tomorrowland (Fabric Magic) en Pukkelpop (We’re Called Ed). In het voorjaar van 2020 vertolkt Milou de rol van Morgana in de familiemusical Arthur en de Strijd om Camelot (Event-Team).

Uiteraard is het als mannelijke zanger fijn om les te volgen bij iemand met 'hetzelfde' instrument. Maar ook dames kunnen bij Nando terecht voor de nodige technische tips & Trics.

Nando werkt voornamelijk op zaterdagen en zondagen

Na een zevende jaar in de Kunsthumaniora van Brussel is Nando begonnen aan de musicalopleiding aan het Koninklijk Conservatorium Brussel waar hij nu in zijn laatste bachelorjaar zit.Hij heeft al kunnen meespelen in verschillende schoolproducties ophet Conservatorium. Ook heeft hij stage kunnen lopen alsmusicalacteur in My Fair Lady van Festival Bruxellons! en de producties Assepoester/Cendrillon, The Christmas Show enSneeuwwitje van Deep Bridge.

Mijn missie? Zorgen dat je ontspannen en vol zelfvertrouwen kan zingen. We gaan op zoek naar jouw mooiste, fijnste en beste geluid. Je leert  op een technisch veilige en onderbouwde manier je stem kennen. Samen gaan we op zoek naar een vrij en ontspannen stemgeluid.

Heb je een auditie of optreden in het vooruitzicht, dan kan bij Idalie terecht voor de laatste tips & trics.

 

Idalie werkt voornamelijk op donderdagen en zaterdagen

Idalie Samad (23), studeerde in 2018 af als musical-actrice aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel.

Ze mocht daar stage lopen bij het Sprookjesmusical 'Doornroosje'.

 

Verder is ze de lead-zangeres in een band en studeerde ze één jaar 'songwriting' aan de JazzPopStudio in Antwerpen.

NIEUWE

SAMENWERKINGEN

Vanaf september 2020

Vocal Coaching Leuven zoekt steeds nieuwe samenwerkingsverbanden om onze klanten nog beter en sneller te kunnen helpen. Met trots stellen we dan ook deze twee nieuwe partners voor waarmee we vanaf september in zee gaan.

Enya Hendriks is vanaf september 2020 onze Engelse taalcoach van dienst. Als Vlaamse actrice/zangeres/danseres met een opleiding in Londen weet als geen ander hoe jij je Engelse uitspraak kan verbeteren. Ze woont en werkt momenteel in Londen, dus zij zal ons bijstaan via online uitspraak coaching.

Spreekstem en zangstem zijn uiteraard moeilijk los te koppelen van elkaar. Vanaf september werk ik dan ook nauw samen met het team van Vocal Logopedie. 

- Anouk De Vleesschouwer | Logopedist & zaakvoerder

- Marie Becker | Logopedist

- Gunther Kemel | Osteopaat

first things first...
intake sessie

Wanneer je start met de zanglessen is het belangrijk om even af te tasten met welke aspecten van het zingen we best starten. Daarom wordt er eerst een intake sessie gedaan.

Tijdens een intake sessie is een gesprekje over wat jij graag met het zingen wil bereiken, wat je voorgeschiedenis is op zanggebied en leg ik uit hoe de lessen in zijn werk gaan. Daarna vraag ik je een kort stukje te zingen. Geen paniek, dat kan zelfs gewoon een refreintje zijn dat je meezingt met een opname. Van daaruit bepalen we een strategie voor wanneer je beslist verder te gaan met de lessen. 

 

 

De intake sessie viel mee.. Fijn! Wat kan je verder zoal verwachten van de zanglessen? Afhankelijk van jouw noden werken we aan volgende topics:

 

 • Je ademhaling beheersen en het concept "ademsteun" leren gebruiken als ondersteuning bij het zingen

 • Je stemgeluid ontwikkelen en uitbreiden met behulp van de nieuwste technieken die toepasbaar zijn in vrijwel alle muziekstijlen

 • Inzicht verwerven in de anatomie van je stem

 • Zuiver zingen/gehoortraining

 • Werken aan timing en interpretatie

 • Het ontwikkelen van een podiumpresentatie die bij jou past

 • Leren omgaan met microfoons en monitors

 • Je uitspraak verbeteren

 • Meerstemmig zingen

 • Repertoire

 

 

je eerste
zangles.
the journey
begins...

Na elke les krijg je een opname van je volledige les mee. Dit kan in het begin wat afschrikken, maar het blijkt de meest handige manier om thuis makkelijk te kunnen oefenen en dus ook sneller vooruit te gaan. 

In de lessen wordt gewerkt met zowel EVTS, CVT & UVS. Meer over onze visie wat betreft zangcoaching vind je hier.

Nog vragen, wie weet vind je het antwoord al tussen de F.A.Q. Nee? neem contact op via mail.

 

 

Openingsuren

Maandag:13:00-18:00 & 21:00-22:00

Dinsdag:  Gesloten

Woensdag:  10:00 - 12:00 & 15:00 - 21:00

Donderdag:  15:00 - 20:00

Vrijdag: 10:00-13:00

Zaterdag: 10:00 - 17:00

Zondag 10:00-20:00

Vocal Coaching Leuven

Ondernemingsnr. - BE0884533496

www.vocalcoachingleuven.com 

info@vocalcoachingleuven.com 

Leslocatie: 

Tiensevest 60 - 3000 Leuven - Belgium

catie:

Maatschapplijke zetel:

Eénmeilaan 7 - 3010 Kessel-lo - Belgium

 

BIC - KREDBEBB/

IBAN -  BE80 7360 0930 3677

Privacy Disclaimer

Leslocatie 

Comenius gebouw - Tiensevest 60 - 3000 Leuven

Zanglessen 

© 2018 by Zeppos Productions